США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки

США назвали гуманітарну ситуацію на Донбасі найгіршою за три роки

Укрінформ
Офіційний Вашингтон занепокоєний різким погіршенням гуманітарної ситуації на Донбасі у зв’язку з обстрілами та захопленням проросійськими силами території з об’єктами цивільної інфраструктури.

Про це заявила у середу речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У Донецьку продовжують мати місце атаки проти цивільної інфраструктури. Прикро, що ми маємо реагувати на це знову», - наголосила Науерт.

Читайте також: АТО: бойовики накрили шахту Бутівка з танка, Врубівку - зі 152-мм артилерії

Вона підкреслила, що ситуація на сході України не покращується.

«Сполучені Штати Америки продовжують бути глибоко занепокоєні ескалацією насильства й погіршенням гуманітарної ситуації на сході України», - заявила представник Держдепу.

При цьому вона нагадала що в листопаді Держдепартамент уже висловлював свою стурбованість щодо обстрілів фільтрувальної станції неподалік Донецька.

«Наразі ця станція залишається у небезпеці»,- зауважила Науерт. 

Читайте також: В ОБСЄ кажуть про понад 1 тис. вибухів на Донбасі за добу

Крім того, за її словами, очолювані Росією сили захопили ще одне підприємство неподалік, що разом зі станцією забезпечують питною водою і теплом 345 тисяч людей. У цьому зв’язку вона підкреслила, що така загроза для постачання води й тепла є неприпустимою в холодний час року.

«Очолювані Росією сили повинні негайно відступити з нових позицій навколо фільтрувальної станції. Ми знову закликаємо Росію припинити артилерійські й ракетні обстріли українських мирних районів і дотримуватися режиму припинення вогню, передбаченого Мінськими домовленостями», - наголосила представник США.

Читайте також: ОБСЄ: Біля Попасної на Луганщині обстріли гриміли шість годин

Вона також підкреслила, що гуманітарна ситуація на сході України «досягла найгіршого стану за останні три роки».

«Ми закликаємо Росію зробити негайні кроки з урегулювання гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил, а також згоди на надійну миротворчу місію ООН", - заявила представник Держдепу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-