Мар'їнка і Красногорівка три роки без газу - бойовики не дають гарантій для ремонту

Мар'їнка і Красногорівка три роки без газу - бойовики не дають гарантій для ремонту

Укрінформ
Українська сторона СЦКК заявляє, що зволікання з наданням гарантій безпеки з боку ОРДО для ремонту газопроводів загострює гуманітарну ситуацію в районах населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. 

"Нагального вирішення ... потребує ремонт газопроводів-відводів до газорозподільчої станції поблизу селищ Мар'їнка і Красногорівка (Донецької області). Ці населені пункти вже більше трьох років залишаються без газопостачання, а це, загалом, 26 000 людей, 13 газових котелень, 6 шкіл та 5 дитячих дошкільних закладів. Зупинена робота майже всіх найближчих підприємств, на яких працювала більшість місцевих мешканців: «Красногорівський вогнетривкий завод», молочний завод «Лактіс», «Мар’їнський хлібозавод» та інші", - йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Бойовики блокують відновлення електрики у двох населених пунктах

Зазначається, що українська сторона СЦКК в найкоротші строки забезпечує отримання гарантій безпеки з боку ЗСУ за заявками щодо проведення запланованих ремонтно-відновлювальних робіт, в той час як з боку НЗФ ОРДО жодного разу гарантії безпеки не надавалися.

"Неконструктивна позиція російської сторони СЦКК та затягування надання з вини ОРДО гарантій безпеки призводить до неможливості підключення газопроводу до газорозподільчої станції та забезпечення місцевого населення побутовим газом і опаленням в зимовий період. Це загострює гуманітарну ситуацію в районах населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка", - констатує українська сторона СЦКК.

Спостерігачі підкреслюють, що таким чином ватажки ОРДО в черговий раз підтверджують нехтування Мінськими домовленостями та прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі, незацікавленість у забезпеченні екологічної безпеки регіону, а також відновленні цивільної інфраструктури Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-