Українська сторона в ТКГ занепокоєна безпековою ситуацією на Донбасі

Українська сторона в ТКГ занепокоєна безпековою ситуацією на Донбасі

Укрінформ
Безпекова ситуація у зоні конфлікту на Донбасі не поліпшилася, бойовики продовжують обстрілювати об'єкти інфраструктури і застосовувати заборонені протипіхотні міни.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представник України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками засідання ТКГ у Мінську 29 листопада.

"Безпекова ситуація викликає занепокоєння. СММ ОБСЄ систематично фіксує обстріли об'єктів інфраструктури, зокрема, Донецької фільтрувальної станції, що може призвести до гуманітарної та екологічної катастрофи", - написала Оліфер.

Вона також додала, що обстріли в районі Станиці Луганській з боку ОРЛО не дозволяють розвести сили та засоби на цій ділянці.

Окрім того, українська сторона поінформувала ОБСЄ стосовно виявлених протипіхотних мін радянського виробництва в районі населеного пункту Гладосово, де нещодавно було відновлено контроль України відповідно до лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Читайте також: У Мінську підтвердили готовність провести обмін заручниками до різдвяних свят

"В Україні міни ПМН-2 було знищено до 2011 року відповідно до Оттавської конвенції, яку Україна підписала 1999 року. Натомість в РФ такі міни продовжують використовувати, їх доставлено через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону", - акцентувала Оліфер.

Вона також повідомила, що в рамках роботи безпекової підгрупи українська сторона звернула увагу на поведінку спостерігача СММ ОБСЄ, який дружньо та з використанням військового вітання спілкувався з представником незаконних збройних формувань ОРЛО. "Таку поведінку ми вважаємо неприйнятною, так само, як і посмішки представників ОРЛО, якими супроводжувався процес передачі тіл загиблих бійців", - наголосила прес-секретар представника України у ТКГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-