Чисельність окупаційних військ на Донбасі сягнула 35,5 тисячі осіб - Аваков

Чисельність окупаційних військ на Донбасі сягнула 35,5 тисячі осіб - Аваков

Укрінформ
Під виглядом воєнізованих формувань "ДНР" і "ЛНР" діє оперативне угруповання російських військ у складі 1 та 2 армійських корпусів, які приписані до 8 армії Південного військового округу ЗС РФ. Штатна чисельність цих корпусів - 35,5 тис. осіб.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час VIIІ Національного експертного форуму "Україна: у прагненні до рівноваги", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальна штатна чисельність угруповань 1 і 2 армійських корпусів 8 армії РФ: військовослужбовців – 35,5 тисячі, танків – 478, бронемашин – 848, артилерійських систем, мінометів – до 750, реактивних систем залпового вогню – 208, протитанкових засобів – 363, засобів протиповітряної оборони – 419", - сказав міністр.

Керівник МВС повідомив, що, за даними розвідки міністерства, на тимчасово неконтрольованій території Луганської та Донецької областей під виглядом воєнізованих формувань так званих "ДНР" і "ЛНР" діє оперативне угруповання російських окупаційних військ, до складу якого входять перший і другий армійські корпуси. "Перший – Донецьк, другий – Луганськ. Ці корпуси приписані до 8 армії Південного військового округу Збройних сил РФ та складаються з місцевого населення, найманців і кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ",  - сказав він.

Читайте також: Росія стягує війська до кордону з Україною - РНБО

За словами Авакова, ці з’єднання посилені "підрозділами зі складу округів, видів, родів військ РФ, які діють на ротаційній основі". Вони являють собою перший ешелон сил на цьому напрямку - "далі стоять регулярні війська РФ".

"Управління цими угрупованнями військ здійснюється оперативним командуванням, створеним на базі штабу 8-ї армії, яка знаходиться в Новочеркаську РФ і частина підрозділів якої являють собою другий ешелон сил. Також через 8 армію здійснюється оперативне, бойове та логістичне забезпечення 1 та 2 армійських корпусів", - заявив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-