Геращенко про

Геращенко про "необачне вітання" спостерігача ОБСЄ: Це його позиція

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що поведінка представника ОБСЄ порушує етику і принципи незалежного спостереження.

Про це вона написала у Facebook.

"ОБСЄ виправдовується за свого спостерігача, який, як з рідними, вітався з бойовиками, мовляв, це просто необачність. Звичайно, це ніяка не необачність, а позиція цього спостерігача... Ми дякуємо Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ за їх важливу, непросту, небезпечну роботу, але, звичайно, ніколи не закриватимемо очі на факти порушень етики і принципів незалежного спостереження", - написала вона.

Геращенко зауважила, що її не дивує ця поведінка, "бо іноді й координатори ОБСЄ в мінських групах займають дивні позиції. Наприклад, координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш відмовився відвідати в Старобільському СІЗО росіянина Агєєва, заявивши, "що це б було політичне, а не гуманітарне відвідування"... Хоч мені це більше схоже на відверте небажання бачити очевидні речі - РФ є стороною конфлікту і її військові воюють в Україні, а силові структури повністю контролюють ОРДЛО".

Читайте також: В ОБСЄ назвали "механічним" військове вітання спостерігача з бойовиком "ЛНР"

Геращенко зауважила, що українська сторона в Мінську вчергове зверне увагу на "необачного" спостерігача. Україна неодноразово звертала увагу на склад місії, наполягаючи на зменшенні там росіян. "І ми твердо стоятимемо на позиції, що росіян взагалі не може бути в миротворчій місії ООН", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у СММ ОБСЄ назвали "необачністю" інцидент, коли російськомовний цивільний спостерігач виконав рукою військове вітання по відношенню до бойовика "ЛНР".

Відповідна заява опублікована на сторінці СММ ОБСЄ у Facebook  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-