InformNapalm: за владу в Луганську

InformNapalm: за владу в Луганську "зчепилися" ФСБ і Сурков

Укрінформ
Конфлікт між ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким і "міністром внутрішніх справ "ЛНР" Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ РФ і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова,.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко.

"Цікаво, хто переможе, група впливу ФСБ РФ, яка "кришує" Ігоря Корнета, або група впливу Владислава Суркова, яка "кришує" Ігоря Плотницького?", - написав він.

Коментуючи конфлікт у Луганську, в InformNapalm також заявили, що добре екіпіровані бойовики в російській військовій формі, без розпізнавальних знаків і з характерними білими ідентифікаційними пов'язками, які оточили будівлю "управління МВС" в окупованому Луганську, є або військовослужбовцями ГРУ ГШ Росії, або належать до так званої приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера".

"У середовищі російських кураторів за Плотницьким закріпилося прізвисько "Джабба Хатта". Він належить до афільованих ставлеників Кремля по лінії ГРУ ГШ РФ, що частенько конкурує з ФСБ РФ за сфери впливу на Донбасі. Військові без розпізнавальних знаків, які оточили будівлю, можливо, є кадровими військовослужбовцями ГРУ ГШ Росії або належать до ПВК "Вагнера", яка неодноразово бере участь у зачистках польових командирів, які конкурують з Ігорем Плотницьким", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в окупованому Луганську відбулося загострення конфлікту між кримінальними угрупованнями так званого "глави "ЛНР" Плотницького і так званого "міністра внутрішніх справ ЛНР" Корнета. У понеділок, 20 листопада, Плотницький своїм "указом" зняв з посади "міністра МВС" Корнета, який, проте, відмовився йти.

Читайте також: Бунт проти Плотницького: центр Луганська захопили люди звільненого "міністра"

У вівторок, 21 листопада, бойовики, лояльні до Плотницького, оточили будівлю "МВС "ЛНР". Корнет забарикадувався у будівлі "МВС" разом з колишнім "Беркутом".

У той же час у центрі міста з'явилася велика кількість людей у військовій формі, які заявляють, що беруть участь "у навчаннях за наказом керівництва міністерства внутрішніх справ "ЛНР". Зокрема, бойовики, віддані "міністру МВС "ЛНР" Корнету, захопили будівлю "адміністративного суду "ЛНР".

Також озброєні люди взяли під контроль ще  як мінімум будівлю КРРТ (телебачення).

Крім того, з'явилися повідомлення, що до Луганська прибули з Донецька три військових "Урали" з бойовиками "республіканської державної служби охорони", яка підкоряється ватажку "ДНР" Олександру Захарченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-