Бунт проти Плотницького: центр Луганська захопили люди звільненого

Бунт проти Плотницького: центр Луганська захопили люди звільненого "міністра"

Укрінформ
Проти ватажка "ЛНР" Плотницького повстали підлеглі звільненого "міністра МВС" Корнета. Вони зайняли центр Луганська, підігнавши БТР і озброївшись гранатометами.

Про це Укрінформу повідомило джерело.

"Озброєні люди оточили центр міста, їх патрулі видно на вулицях 16 лінія, Коцюбинського, Титова, В.Шевченко, Польського, Луначарського. У місті було чути хлопок, після чого з будівлі колишньої облради евакуювали частину людей. Представники так званого "глави ЛНР" Ігоря Плотницького спробували наказати їм залишити зайняті позиції, але вони відмовилися, відповівши, що чекають на наказ свого начальника", - говорить джерело.

Як повідомив у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, після тривалого протистояння ватажок "ЛНР" Плотницький звільнив "міністра внутрішніх справ "ЛНР" Корнета з формулюванням "у зв'язку з порушенням стосовно нього кримінальної справи". "Тимчасовим виконувачем обов'язків міністра" призначено "начальника кримінальної поліції МВС "ЛНР" Черкова.

Читайте також: Росія перекинула на Донбас ешелони з паливом та автоколону з технікою - ГУР

"Безпосередньо перед звільненням, в рамках протистояння з ватажком "ЛНР", "міністр МВС "ЛНР" Корнет дав вказівку підлеглим йому підрозділам перейти на "посилений режим служби". Зокрема, всім співробітникам "МВС "ЛНР" було заборонено залишати свої робочі місця "аж до особливого розпорядження", організовано бойові чергування для можливого протистояння фізичному захопленню об'єктів "МВС "ЛНР" підрозділами інших "силових відомств ЛНР", лояльних Плотницькому. В оточенні Плотницького ці заходи викликали резонанс з формулюванням про підготовку Корнетом "силового перевороту і захоплення влади", - пише Тимчук.

Відсторонення від влади "міністра" викликало протест у співробітників "МВС", які 20 листопада виступили зі спеціальною заявою, де висловили "глибоке обурення діями групи людей, які організували справжню травлю нашого керівника". Вони заявили, що рішення суду було поспішним і підписанти готові відстоювати своє право бути почутими.

Оскільки співробітники "МВС" не отримали відповіді на свою заяву, цілком можливо, вирішили від слів перейти до справи.

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-