Київ вимагає розблокувати ОБСЄ доступ до російсько-українського кордону

Київ вимагає розблокувати ОБСЄ доступ до російсько-українського кордону

Укрінформ
Українська сторона у Тристоронній контактній групи з врегулювання ситуації на Донбасі наполягає на доступі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до непідконтрольної ділянки російсько-українського кордону.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер за результатами засідання в Мінську.

"Українська сторона наполягає на наданні СММ ОБСЄ повного доступу до всієї території ОРДЛО, включно із непідконтрольною Україні ділянкою українсько-російського кордону", - написала вона.

Читайте також: Санкції зміняться лише після відмови Росії від агресії – Мітчелл

Також, за її словами, українська сторона вимагає якнайшвидше розблокувати роботу КПВВ "Золоте", запуск якого був узгоджений лідерами країн "нормандської четвірки" понад рік тому. "Задля врегулювання обох зазначених питань РФ як сторона конфлікту і як підписант Мінських угод повинна забезпечити відповідний вплив на ОРДЛО", - наголосила Оліфер.

Крім того, вона зазначила, що українська сторона зацікавлена у продовженні конструктивної роботи Тристоронньої контактної групи у форматі, встановленому "нормандською четвіркою" – Україна – ОБСЄ – РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-