Серед 152 заручників на Донбасі - підлітки, жінки, журналісти та волонтери

Серед 152 заручників на Донбасі - підлітки, жінки, журналісти та волонтери

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради навела цифри щодо ситуації на Донбасі.

Про це вона написала у Facebook.

"Поблизу лінії зіткнення, в постійній зоні ризику проживає майже 30 тисяч дітей. Маємо 1,6 млн внутрішньо переміщених осіб з окупованого Донбасу і анексованого Криму. В окупованому Донбасі залишається 152 заручники. Дехто в неволі вже три роки. Серед заручників - журналісти, волонтери та 9 жінок. Більше року бойовики утримують в тюрмі 6 підлітків. До заручників не допускають МКЧХ і міжнародні організації. В Росії утримуються десятки політв'язнів - українців і кримських татар виключно за проукраїнську позицію", - зазначила вона під час свого виступу 30 жовтня у Лондоні при врученні їй відзнаки "Global Traiblazer Awards- 2017" за її миротворчі дипломатичні зусилля.

За даними політика, за три роки війни на Донбасі загинуло 2 328 армійців збройних сил, з них 3 жінки, поранено більше 8300 військових, серед них 24 жінки. 1369 українок стали вдовами, майже 2 200 матерів втратили своїх синів-воїнів. За оцінками ООН кількість загиблих осіб на Донбасі - більше 10 тисяч, поранено 25000.

Читайте також: Україна закликала в ООН підтримати суд, що розслідує агресію РФ

Вона звернула увагу на те, що однією з найстрашніших проблем залишаються міни. Зафіксовано 1200 випадків підривів, мінами покалічено 68 дітей. "Ми дуже вдячні вашій країні, Великій Британії, за активну підтримку програм по гуманітарному розмінуванню", - зазначила Геращенко.

За її словами, українські жінки роблять все для відновлення миру на Донбасі. Все більше українок йдуть за контрактом в армію: "Маємо майже 24 000 жінок-військовослужбовців, з них 3000 - офіцери. Серед волонтерів, які з першого дня допомагають армії, переселенцям, постраждалим - більшість жінки".

Геращенко повідомила, що протягом роботи гуманітарної Мінської підгрупи вдалося звільнити більше 70 заручників.

"Нам вдалося звільнити трьох бранців з російських тюрем. Але вже рік звільнення заручників заблоковане. Світ про це мовчить, а має кричати", - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-