Керівник МінТОТ у Вашингтоні назвав три “компоненти” стратегії миру на Донбасі

Керівник МінТОТ у Вашингтоні назвав три “компоненти” стратегії миру на Донбасі

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш відвідав Щорічні Збори Ради Директорів Світового Банку у Вашингтоні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Черниш під час панельної дискусії "Збільшення впливу Світового банку в ситуаціях нестабільності і конфліктів" зазначив, що Міністерству надано мандат для визначення політичних засад, координації та моніторингу в рамках уряду України щодо широкого спектру завдань, зокрема, гуманітарних питань, проблем внутрішнього переміщення, вирішення конфлікту, відновлення та розбудову миру.

“Протягом минулого року ми розробляли Державну цільову програму з розбудови миру у східних регіонах – урядову стратегію з відновлення, що наразі перебуває на фінальній стадії затвердження. Вона базується на трьох компонентах – економічному відновленні, наданні послуг та розбудові миру і соціальній єдності. Зараз ми використовуємо аналітичні розробки Світового банку для створення нової стратегії з питань ВПО, що фокусуватиметься на більш сталих/інтеграційних рішеннях. Підтримка Світового банку та інших міжнародних партнерів була критично важливою для нас під час внутрішніх урядових дискусій щодо розробки і застосування більш прогресивної політики та стратегії з розбудови миру та відновлення”, – сказав Черниш під час панельної дискусії "Збільшення впливу Світового банку в ситуаціях нестабільності і конфліктів".

Він зазначив, що міністерству надано мандат для визначення політичних засад, координації та моніторингу в рамках уряду України щодо широкого спектру завдань, зокрема, гуманітарних питань, проблем внутрішнього переміщення, вирішення конфлікту, відновлення та розбудову миру.

Щороку Світовий Банк проводить наради на рівні міністрів багатьох країн світу, аби обговорити можливості вирішення найбільш важливих проблем, що торкаються мільярдів осіб в цілому світі.

Однією з тем цьогорічної зустрічі стала тема поглибленого стратегічного підходу Групи Світового Банку до ситуацій крихкості країн, які страждають від конфлікту. Йшлося про інноваційні підходи, спрямовані на зміцнення спроможності країн у ситуаціях крихкості, спричинених конфліктом.

Читайте також: МінТОТ нарахував 30 вантажних суден-порушників у кримських портах

На зустрічі були присутні панелісти високого рівня з окремих держав-клієнтів, держав-донорів та партнерських міжнародних установ, які говорили про досвід своєї держави або інституції в контексті подолання наслідків конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-