Волкер і Сурков у Белграді обговорили перемир’я на Донбасі

Волкер і Сурков у Белграді обговорили перемир’я на Донбасі

Укрінформ
У столиці Сербії відбулися переговори спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і помічника російського президента Владислава Суркова щодо перемир'я на сході Україні.

Про це розповів міністр закордонних справ Сербії Івіця Дачич, повідомляє ВВС Україна. 

Голова сербської дипломатії для національного телебачення Сербії заявив, що ця зустріч - "показник зміни та покращення зовнішньополітичної позиції Сербії".

Сербські ЗМІ вважають, що ця зустріч відбувається у Сербії, тому що Сурков є в списку західних санкцій і не може в'їжджати в країни ЄС.

Тимчасом президент Сербії Александар Вучич привітав російського президента Володимира Путіна з 65-річчям.

Сербія підтримує територіальну цілісність України, але відмовляється приєднатись до санкцій ЄС проти Росії.

Синхронізація зовнішньої політики Сербії з ЄС і запровадження санкцій щодо Російської Федерації є частиною переговорного процесу Белграда з Брюсселем.

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер попередньо поінформував українську сторону про дату зустрічі в Белграді з помічником президента РФ Владислава Суркова та питання, які там будуть обговорюватися.

Читайте також: Волкер поінформував Київ, про що говоритиме з Сурковим - МЗС

Він акцентував, що американські партнери перебувають з Україною в дуже тісному контакті, а підтримка Сполученими Штатами "мінського" і "нормандського" процесу і взагалі процесу протидії російській агресії для нас надзвичайно важлива..

Він додав, що формат "Волкер-Сурков", як раніше "Нуланд-Сурков", можна назвати додатковим до мінського і нормандського процесів, бо США є важливим гравцем на міжнародній арені.

Раніше повідомлялося, що спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков проведуть зустріч 7 жовтня у Белграді. Як поінформував американський дипломат, на ній сторони обговорять,  як прискорити імплементацію "Мінська" і поновити територіальну цілісність України.

Попередня зустріч спецпредставника Держдепартаменту США у справах України та помічника президента РФ відбулась 21 серпня у Мінську і проходила у закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-