Збиття Іл-76: Грицак оголосив особисті дані ймовірних виконавців

Збиття Іл-76: Грицак оголосив особисті дані ймовірних виконавців

Відео
Укрінформ
Слідство має підстави говорити, що два члени ПВК "Вагнера" - громадяни РФ Андрій Гуральов та Андрій Лебєдєв - безпосередньо стріляли з ПЗРК по літаку ВПС ЗСУ Іл-76, який був збитий над Луганським аеропортом. 

Про це заявив під час брифінгу у Києві голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З великою долею ймовірністі я зараз назву імена тих, хто, скоріш за все, нажимав на спускові гачки ПЗРК. Це - Гуральов Андрій Андрійович, 19.05.1990 р.н., місце народження – місто Улан-Уде, паспорт громадянина РФ №8110337604, виданий 08.06.2010 року, адреса – Республіка Бурятія, м.Улан-Уде, Іволгінський р-н, с.Кібаліно, буд.34. Я хочу, щоб усі знали, хто ця людина. Особовий номер - М-1235. Посада - стрілок-зенітник розрахунку ПЗРК. Інша людина, скоріш за все, ми ще маємо дослідити це в рамках кримінального провадження - Лебєдєв Андрій Миколайович, 29.07.1974 р.н., місце народження - с.Харинське Рибинського р-ну Ярославської області, паспорт громадянина РФ №7801476351, виданий 06.02.2003 р., прописаний в м.Рибинськ, вул. Рокосовського, буд.2, кв.63, особовий номер - М-1671, старший стрілок-зенітник розрахунку ПЗРК", - сказав Грицак. 

Читайте також: Катастрофа Іл-76: до збиття причетна російська ПВК "Вагнера" - Грицак

Він нагадав, що слідчі СБУ вже направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття Іл-76, серед яких ватажок т.з. "ЛНР" Плотницький та його помічники Патрушев та Гурєєв. Хоча, додав очільник спецслужби, судді у цій справі, за неофіційною інформацією, беруть самовідвід і не хочуть розглядати цю справу, переймаючись за власну безпеку. 

Грицак підкреслив, що в СБУ є докази безпосередньої участі у виконанні цього злочину осіб, причетних до угруповання "Вагнера". Зокрема, СБУ володіє витягом зі звітного документу ПВК "Вагнера" до ГШ ЗС РФ щодо збиття Іл-76. "13.06.2014 года группой "В" уничтожен тяжелый военно-транспортный самолет Ил-76 с варжеским десантом, что не дало возможности украинским войскам завезти на территорию ЛНР группировку войск в необходимом количестве", - зачитав звіт голова СБУ. 

Також на брифінгу було продемонстровано відео з перемовинами між ватажками "ЛНР" та між "Вагнером" і посадовцями РФ щодо збиття Іл-76 під Луганськом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-