Лутковська зустрілась із полоненим російським військовим Агеєвим

Лутковська зустрілась із полоненим російським військовим Агеєвим

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська провела зустріч у Старобільському СІЗО  із захопленим на Луганщині російським військовим Віктором Агеєвим.

Зустріч відбулася в рамках моніторингового візиту омбудсмена до Луганської області, повідомляє сайт Уповноваженого ВР з прав людини. 

"Валерія Лутковська відвідала Старобільський слідчий ізолятор з метою перевірки інформації, що надійшла до Уповноваженого від утримуваних там осіб про порушення їхніх прав, зокрема ненадання їм належної медичної допомоги. Під час візиту до Старобільського СІЗО Уповноважений особисто зустрілась і поспілкувалась із громадянином РФ Віктором Агеєвим, який наразі там утримується", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках візиту було відвідано КПВВ "Станиця Луганська" і підрозділи, розташовані в районі смт Станиця Луганська зі  складу сил і засобів оперативно-тактичного угруповання "Луганськ".

Читайте також: Координатор гуманітарної підгрупи Тоні Фріш планує поїздку в ОРЛО

Також в офісі омбудсмена зазначили, що наприкінці вересня 2017 року Лутковська ще раз нагадала російському колезі про готовність продовжити практику спільних моніторингових візитів і запропонувала відвідати пенітенціарні установи України з метою моніторингу дотримання прав громадян РФ, які перебувають у них, зокрема і Віктора Агеєва, а також здійснити спільний візит до місць несвободи РФ, щоб зустрітися з громадянами України, зокрема Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Романом Сущенком, Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Павлом Грибом та іншими.

Як повідомлялося, військовослужбовець збройних сил РФ В. Агеєв був затриманий 24 червня 2017 року в районі проведення АТО разом з іншими учасниками диверсійної групи так званої ЛНР.

Російське оборонне відомство відмовилося від свого військового.

Раніше українська влада дозволила матері Агеєва відвідати сина у СІЗО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-