Бойовики зривають відкриття пункту пропуску

Бойовики зривають відкриття пункту пропуску "Золоте" - СЦКК

Укрінформ
Керівництво ОРЛО зриває відкриття на Луганщині КПВВ «Золоте».

Про це заявляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню, повідомляє прес-центр АТО.

«Зрив відкриття КПВВ «Золоте» керівництвом ОРЛО є прямим свідченням його безвідповідального ставлення до населення регіону, зневаги до переговорного процесу, небажання виконувати Мінські домовленості», - наголошують у СЦКК.

З боку Луганської військово-цивільної адміністрації, Збройних Сил України, правоохоронних структур та Державної прикордонної служби вжито всіх необхідних заходів для організації роботи цього пункту пропуску, адже про це було домовлено у рамках Трьохсторонньої контактної групи у Мінську.

Читайте також: Бойовики припинили охороняти базу місії ОБСЄ У Горлівці - СЦКК

«Для забезпечення безпеки жителів регіону при пішому проходженні або проїзді автотранспортом, створено умови для перетину лінії розмежування по дорожньому коридору «Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ». Для безперебійної роботи пропускної системи з боку території підконтрольній уряду України створені та готові до використання 12 смуг для руху (6 на в’їзд та 6 на виїзд), 8 пішохідних коридори (4 на вхід та 4 на вихід) та одна окрема смуга для вантажівок міжнародних гуманітарних місій. Територію КПВВ «Золоте» та прилеглі ділянки розчищено від рослинності, а також проведені всі заходи по розмінуванню», - зазначають у прес-службі.

Однак, зі сторони на території ОРЛО зазначені заходи не виконуються, пункт пропуску до роботи не готується.

Українська сторона СЦКК наголошує, що неодноразово зверталася до представників СММ ОБСЄ, російської сторони Спільного центру із проханням вплинути на ситуацію щодо вирішення керівництвом ОРЛО питання щонайшвидшого обладнання та відкриття із протилежної сторони КПВВ «Золоте» відповідного пункту пропуску в’їзду-виїзду.

На сьогодні у Луганській області повноцінно діє лише пішохідний перехід КПВВ «Станиця Луганська». Тому КПВВ «Золоте» має стати другим на Луганщині з передбаченим автомобільним рухом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-