СБУ перекрила схему постачання продуктів до

СБУ перекрила схему постачання продуктів до "Л/ДНР" на 50 мільйонів

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до так званих ДНР/ЛНР, гроші від яких спрямовувалися на фінансування тероризму.

Про це інформує прес-служба СБУ.

"Правоохоронці задокументували, що для здійснення нелегальних поставок організатори використали схему так званого перерваного транзиту через Росію. Ділки, використовуючи реквізити п’ятнадцяти фіктивних підприємств, закуповували продукти харчування у вітчизняних виробників та нібито експортували харчі до країн Близького Сходу через митну територію Росії", - йдеться у повідомленні.

СБУ встановила, що після перетину українсько-російського кордону вантажівки з товаром прямували на тимчасово окуповані терористами території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: СБУ накрила банду контрабандистів, які ввозили наркотики

"З початку 2017 року зловмисники у такий спосіб транспортували до так званих "ДНР/ЛНР" продукції на більше ніж п’ятдесят мільйонів гривень. За інформацією спецслужби, частина грошей отриманих від реалізації продукції, йшла безпосередньо ватажкам терористичних організацій та використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків", - зазначили у спецслужбі.

Там додали, що оперативники СБУ провели у Харкові обшуки в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, печатки фіктивних підприємств, документацію, яка підтверджує здійснення незаконних торговельних операцій з "Д/ЛНР", та митні декларації про проходження "кордону" з псевдореспубліками. У ділків також вилучено документи, які свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість у розмірі більше ніж шість мільйонів гривень за "експортні поставки".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Тривають першочергові слідчі дії.

СБУ перекрила схему постачання продуктів до "Л/ДНР"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-