Реабілітація ветеранів АТО: бійців пропонують

Реабілітація ветеранів АТО: бійців пропонують "відділити" від інших інвалідів

Укрінформ
Закон про реабілітацію учасників АТО, які під час бойових дій отримали інвалідність, має враховувати досвід провідних світових країн, в яких існує відповідна законодавча база. 

Про це заявив депутат Верховної Ради Олександр Третьяков під час панельної дискусії в Укрінформі.

“Наразі в профільному комітеті Верховної Ради триває обговорення нового закону про реабілітацію як ветеранів АТО, так і осіб з інвалідністю. Досвід передових країн світу підказує, що це не одне й те саме. Ніде у світі служба ветеранів не підпорядковується Міністерству соціальної політики. Частіше за все ці служби або виведені під Міністерство оборони, або під окрему установу. Ми не повинні тут “винаходити велосипед”. Україні варто скористатися досвідом таких країн як США та створити власні ветеранські служби. Наприклад, спеціалізовані підрозділи поліції, які працюватимуть з ветеранами”, - заявив депутат. 

Читайте також: “Ігри нескорених”: українська збірна і партнери провели відкрите тренування

Учасники панельної дискусії погодилися з тим, що наявне законодавство з питання реабілітації ветеранів АТО та людей із інвалідністю потребує не вдосконалення, а створення “з нуля”. Враховуючи наявні реалії, вони запропонували розділити ці два типи реабілітації, що буде враховано в новому законі, проект якого презентують в Адміністрації Президента України 28 вересня 2017 року. 

За словами народного депутата Оксани Корчинської, цей закон має стати фундаментом нового підходу до реабілітації, якій враховуватиме спеціалізовані потреби не лише ветеранів АТО, які внаслідок бойових дій отримали інвалідність, а й членів їх сімей, жінок-військовослужбовців та ветеранів, які потребують психологічної реабілітації.

Як повідомляв Укрінформ, представники Об'єднаного агентства з відновлення персоналу Збройних сил США допоможуть створити в Україні цілісну міжвідомчу систему психологічного супроводу військовослужбовців, які перебували в заручниках, в полоні, пережили тортури, а також членів їхніх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-