Затриманий у Новоайдарському районі бойовик «ЛНР» постане перед судом

Затриманий у Новоайдарському районі бойовик «ЛНР» постане перед судом

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно мешканця Лисичанська, який з липня 2014 року з використанням вогнепальної зброї брав активну участь у діяльності «ЛНР».

Таку інформацію оприлюднила прес-служба прокуратури Луганської області. 

«Встановлено, що з липня 2014 року вказаний громадянин брав участь у діяльності батальйону «Призрак» терористичної організації «ЛНР», озброєної терористичної групи «СМАК», «1 Козачої бригади» так званої «Народної міліції ЛНР» та озброєного підрозділу «ЯРГА». Перебуваючи у складі незаконних збройних формувань, він надавав допомогу у спорудженні блокпостів з метою перешкоджання пересуванню особового складу та техніки сил АТО, а саме здійснював інженерне облаштування позицій, ніс службу у караулі та охороняв вогнепальну зброю та боєприпаси вказаних підрозділів терористичної організації «ЛНР», - йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

Читайте також: Заочне засудження чекає на 53 бойовиків та "політиків" ОРЛО

На початку травня 2017 року поплічника терористів, озброєного ручним кулеметом Калашнікова та одягненого у військову форму, затримано військовими Збройних Сил України на лінії зіткнення в Новоайдарському районі.

Процесуальним керівником йому повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Завдяки злагодженій роботі працівників органів прокуратури та Управління Служби безпеки України в Луганській області зібрані беззаперечні докази вини підозрюваного, яку він повністю визнав.

12.09.2017 обвинувальний акт стосовно учасника вказаних воєнізованих підрозділів терористичної організації «ЛНР» направлено суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-