Військові РФ для вторгнення на Донбас маскували техніку під українську - ГПУ

Військові РФ для вторгнення на Донбас маскували техніку під українську - ГПУ

Укрінформ
Російські військові під час вторгнення на Донбас у 2014 році на своїй техніці завчасно зняли або замаскували тактичні знаки та нанесли розпізнавальні позначки українських підрозділів.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«З метою введення в оману та подальшого віроломного вбивства українських військовослужбовців, на російській військовій техніці були завчасно зняті або замасковані тактичні знаки та нанесені розпізнавальні позначки українських підрозділів, що заборонено ст. 37 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12.08.1949 (Протокол I) від 08.06.1977», -  йдеться у повідомленні.

Головна військова прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки. В указаному провадженні, окрім іншого, досліджуються обставини Іловайської трагедії, що сталася у третьому кварталі 2014 року, а також причини та наслідки, за яких відбулися ці події.

Читайте також: Іловайський котел: ГПУ пояснила, чому не можна було перекинути війська на Донецький напрямок

Для повноти слідства та фахової оцінки питань застосування і взаємодії сил та засобів, залучених до проведення АТО у Донецькій і Луганській областях, обгрунтованості прийняття управлінських рішень при плануванні і проведенні бойових операцій, у тому числі у серпні 2014 року в районі м. Іловайська Донецької області, проведено дві комплексні комісійні судові військові експертизи, до яких залучено 31 досвідченого експерта та фахівців у військовій сфері.

За результатами розслідування, під час військових дій під Іловайськом у серпні 2014 року було вбито 366 воїнів Збройних сил України, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили у полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-