Вченого Козловського сьогодні знов потягнуть у

Вченого Козловського сьогодні знов потягнуть у "суд" бойовиків

Укрінформ
В окупованому Донецьку сьогодні має відбутися чергове так зване судове засідання над полоненим відомим українським вченим, філософом-релігієзнавцем Ігорем Козловським. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив PR-менеджер співачки Джамали і гурту ONUKA, племінник науковця Денис Козловський.

“У лютому 2017 року розпочався так званий судовий процес над ученим. Всього було два засідання, друге - 15 березня. Наступне призначено на 20 квітня 2017 року”, - сказав Козловський.   

Він уточнив, що науковцю інкримінують частину першу статті 256 «Кримінального кодексу ДНР» - незаконне зберігання вибухових речовин (нібито при затриманні у будинку Козловського знайшли дві гранати). На думку племінника заручника, вибухівку могли навіть і не підкидати, а просто сфабрикували всі "докази" для суду.  

Як повідомляв Укрінформ, 63-річного Ігоря Козловського затримали 27 січня 2016 року, коли він вийшов із квартири винести сміття. Нині він перебуває в СІЗО №5 в окупованому Донецьку. На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську порушувалося питання про звільнення вченого, проте сторона ОРДО не включає його в списки на обмін, аргументуючи свої дії тим, що вчений є нібито  "громадянином ДНР". 

Ігор Козловський є автором понад 50 наукових книг, понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, періодичних виданнях. Понад 25 років пропрацював у Донецькій обласній державній адміністрації на посаді головного спеціаліста у справах релігії, викладав у вишах Донецька. 

За свою миротворчу діяльність нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-