Посол Японії провів українських дефлімпійців на чемпіонат світу з волейболу на Окінкаві

Фото

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі провів українську дефлімпійську команду на тренування та чемпіонат світу з волейболу серед глухих на острові Окінава.

Як передає кореспондент Укрінформу, японський дипломат прийняв 41 українського волейболиста з чоловічої та жіночої збірних перед тим, як вони вирушать на чемпіонат світу з волейболу серед глухих, який вперше проходитиме на Окінаві, Японія, з 21 по 30 червня. 

«Ви матимете честь тренуватися разом зі своїми японськими колегами, готуючись до дефлімпійських ігор, що відбудуться наступного року в Токіо… Нехай ваш час на Окінаві буде наповнений моментами зростання, навчання та натхнення. Бажаю віднайти міцні зв’язки з дружніми японськими колегами, яких об’єднує спільна пристрасть до волейболу та рішучість досягати успіху», – побажав Мацуда Кунінорі.

Посол Японії провів українських дефлімпійців на чемпіонат світу з волейболу на Окінкаві / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Українські спортсмени спочатку проведуть навчально-тренувальний збір у Польщі, де жіноча та чоловіча команди тренуватимуться з іншими збірними, а 17 червня вони відправляться до Окінави.

Читайте також: Зеленський призначив стипендії дітям з інвалідністю, які мають високі досягнення у спорті

Президент Спортивної федерації глухих України Леонід Касіцький зі свого боку подякував послу Японії за цю зустріч і допомогу з організацією подорожі та передав йому ляльки в українських національних костюмах із символікою СФГУ.

«Ми знаємо, що в Японії волейбол є видом спортом №1. Боротьба буде достойною і дуже потужною. Дуже дякую вам за підтримку, – заявив на прийомі Касіцький.

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня Президент Володимир Зеленський особисто привітав українську дефлімпійську збірну, яка на ХХ зимових Іграх у Туреччині завоювала 19 медалей і вперше в історії очолила командний залік.