На Півдні України посилюються сепаратистські настрої - Чийгоз

Народний депутат від “Європейської солідарності“ Ахтем Чийгоз вважає, що у південних областях України посилюються сепаратистські настрої.

Про це політик повідомив в ефірі Еспресо.TV, передає Укрінформ.

“Коли ми говоримо про Південь, мова не лише про військову підготовку Росії. На мій погляд, мешканці південних регіонів України мають проросійські погляди... Зараз на Півдні є небезпечні для нашої держави особистості. Це і мери деяких міст, і громадські активісти, які серед населення проводять проросійську роботу. І тому я гадаю, що СБУ варто було по цих “мішенях” відпрацьовувати спецоперації”, – зазначив нардеп.

Читайте також: Резніков запевняє, що в Україні немає «доморощеного» сепаратизму

Чийгоз наголосив, що загроза сепаратизму на Півдні України цілком реальна і потрібно зараз проводити роботу над помилками, яких Україна припускалася до 2014 року.

“Я дуже часто буваю на Півдні й кожного разу в мене важке відчуття, що там дуже мало України. І це дуже схоже на Крим перед окупацією. Не можна казати про всіх українців, проте є такі лідери думок, що виступають каталізаторами цих проросійських процесів. Аналогій з Кримом дуже багато”, – повідомив політик.

Читайте також: Понад 150 іноземцям торік заборонили в’їзд в Україну за інтернет-пропаганду сепаратизму

Депутат також переконаний, що спецслужби не застосовують превентивних заходів для запобігання критичним ситуаціям.