Британія внесе до Фонду підтримки енергетики України ще €23 мільйони

Велика Британія оголосила про додатковий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 20 мільйонів фунтів стерлінгів (23 млн євро).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

"Кошти від чергового гранту Сполученого Королівства найближчим часом надійдуть на рахунок Фонду. Вони будуть спрямовані на закупівлю обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури, посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення, включаючи генератори та розподілену генерацію", - йдеться у повідомленні.

Новий грант доповнює попередні внески Великої Британії, сума яких уже складає 50 мільйонів євро. Загальна сума внесків до Фонду сягнула понад 433 млн євро.

Читайте також: USAID допоможе Україні підготуватися до зими та розбудувати стійку економіку

Міністр енергетики України Герман Галущенко подякував Уряду Великої Британії за допомогу, яка на сьогодні є вкрай потрібною для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об’єктів і збільшення маневрових потужностей до наступного опалювального сезону.

Як повідомлялося, раніше у Києві відбулася зустріч міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона та Германа Галущенка. Під час зустрічі сторони оголосили про початок реалізації перших 13 інноваційних проєктів в енергетиці у межах програми InnovateUkraine. Фінансування відповідних проєктів на суму 16 млн фунтів стерлінгів забезпечить Уряд Сполученого Королівства.

Фото: Міноборони