Українці цьогоріч сплатили ₴12,9 мільйона добровільних внесків на пенсійне страхування

У січні - квітні 2024 року у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування надійшло 12,9 млн грн добровільних внесків.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Від початку 2024 року станом на 1 травня у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування здійснено 5 921 добровільних платежів на загальну суму 12,9 млн грн. Понад половина платежів (54%) здійснені в розмірі мінімального страхового внеску – 1 760 грн.

Переважна більшість добровільних внесків – 4 956 – були зроблені для набуття власного страхового стажу. Ще 965 платників переказали кошти на користь інших осіб.

Упродовж чотирьох місяців від 22 «меценатів» надійшло 213 954,68 грн благодійних пожертв. 14 переказів були персоналізованими, 8 – знеособленими.

Читайте також: Пенсійний фонд отримав від єдиного соцвнеску на ₴8 мільярдів менше від запланованого

Як повідомлялося, в Україні набув чинності закон від 4 листопада 2022 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні». Цей закон спрощує механізм підтримки існуючої солідарної пенсійної системи завдяки добровільним внескам для збільшення або власних пенсійних виплат у майбутньому, або для адресної підтримки пенсіонерів.

Перше фото: НБУ