Україна минулої доби залучала аварійну допомогу, відключення світла діють на Харківщині й у Кривому Розі

У Харківській області продовжують діяти мережеві обмеження для споживачів, у Кривому Розі Дніпропетровської області – для промисловості.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Міністерства енергетики про ситуацію в енергосистемі України станом на 5 травня.

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні. В інших регіонах минулої доби споживачі не обмежувалися", - ідеться у повідомленні.

Як зазначили в Міненерго, потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, а також аварійною допомогою.

У години вечірнього піку на запит України здійснювалося аварійне постачання електроенергії з енергосистем Румунії та Польщі. Сумарний обсяг екстреного постачання склав менше відсотка від добового споживання електроенергії.

"У південних регіонах для недопущення перевантаження обладнання однієї з високовольтних підстанцій оператор системи передачі з 10:00 до 15:30 обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ", - зауважили у Міненерго.

Читайте також: Державний енерготрейдер у квітні збільшив імпорт електрики у 1,5 раза

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 872 МВт на год.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, останні масовані атаки РФ завдали енергетиці збитків на понад мільярд гривень.