На Харківщині та в Кривому Розі продовжують діяти мережеві обмеження - Міненерго

Дефіциту електроенергії в енергосистемі країни не прогнозується, у Харківській області та в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області продовжують діяти мережеві обмеження.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомило у Фейсбуці.

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та у Кривому Розі. Обмеження діють і сьогодні", – зазначили у відомстві.

Обмеження для промисловості минулого вечора в енергосистемі не застосовувалися – потреби споживачів були покриті власною генерацією, імпортом й аварійною допомогою з Польщі, Словаччини та Румунії. Обсяг аварійної допомоги становив менше ніж 2% від добового споживання.

На поточну добу залучення аварійної допомоги не планується.

Крім Харківської області та Кривого Рогу, немає у планах також й обмеження для побутових і промислових споживачів.

У Дніпропетровській області вчора через атаку ворожого безпілотника виникла пожежа на підстанції –пошкоджень зазнало обладнання, без світла опинилися побутові споживачі. Пожежу ліквідували, протягом кількох годин усіх абонентів вдалося заживити.

У Донецькій області сьогодні вночі ворожим обстрілом пошкоджена повітряна лінія – без живлення опинилася одна із шахт. На той момент під землею перебувала 131 людина – усіх вивели на поверхню. Упродовж кількох годин підприємство заживили.

Учора вдень через негоду вимикалася повітряна лінія, до якої підключені споживачі Харківської і Полтавської областей. Без електропостачання опинилися побутові абоненти. На цей час усі заживлені.

У Миколаївській області сьогодні вранці через технологічні причини вимикалася високовольтна повітряна лінія. На цей час уже введена в роботу.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії в обсязі 11 800 МВт/год. Експорт не передбачений.

Читайте також: НКРЕКП обговорила допомогу Україні з представниками Енергетичного співтовариства

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня в енергосистемі країни фіксувався дефіцит електроенергії. В Укренерго попереджали про можливе застосування графіків обмеження потужності для бізнесу і промисловості.