Українські підприємці відвідають Ірак для пошуку нових торговельних можливостей

Міністри закордонних справ України та Іраку Дмитро Кулеба й Фуад Хуссейн обговорили розвиток торгівлі між країнами, зокрема збільшення обсягів українського аграрного експорту до Іраку.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі на полях Анталійського дипломатичного форуму, передає Укрінформ з посиланням на МЗС України.

Зазначається, що за ініціативи Кулеби Ірак відвідає делегація українських підприємців для пошуку нових торговельних можливостей між країнами.

«У цьому контексті міністр підтвердив, що Україна залишатиметься надійним гарантом продовольчої безпеки Іраку, важливого торговельного партнера нашої держави у близькосхідному регіоні», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кулеба обговорив з главою МЗС Молдови розвиток формату асоційованого тріо

Також глава української дипломатії висловив підтримку зусиллям Іраку у боротьбі з тероризмом. Сторони приділили окрему увагу питанню захисту прав громадян України, які перебувають на території Іраку.

Крім того, за даними МЗС, Кулеба висловив готовність до спільної роботи задля збільшення кількості іракських студентів в українських навчальних закладах.

Як повідомляв Укрінформ, у турецькій Анталії 18 червня розпочався дипломатичний форум «Інноваційна дипломатія: нова ера, нові підходи», у якому бере участь українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Кулебою.

Фото: МЗС