Російські літаки скинули на Бєлгородську область три авіабомби - ЗМІ

Російські літаки скинули на Бєлгородську область три авіабомби - ЗМІ

Укрінформ
Російські військові літаки останніми днями скинули на Бєлгородську область РФ відразу три ФАБ-500.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал ASTRA.

За його даними, одна ФАБ упала вдень 15 травня просто біля аквапарку «Лазурний» у селищі Лазурне під Бєлгородом. Ще одну авіабомбу знайшли біля села Крутий Лог. Третю ФАБ виявили у селі Заріччя-Друге. У всіх випадках ніхто не постраждав.

Видання наводить перелік подібних випадків з російською військовою авіацією останніми днями. Невстановлений авіаційний боєприпас впав із російського літака на селище Пробуждєніє Воронезької області ввечері 14 травня. 12 травня дві авіабомби ВКС РФ випали на Бєлгородську область. За 10-11 травня на Бєлгородську область випали 5 авіабомб. 4 травня російський літак скинув на Бєлгород ФАБ-500, внаслідок чого 7 людей було поранено, 31 домоволодіння та 10 авто пошкоджено. Російська влада причину цієї події приховала.

Читайте також: Кислиця - про вибух у Бєлгороді: Російські літаки регулярно скидають бомби на свою територію

Загалом, за підрахунками ТГ-каналу ASTRA, за останні три місяці на російські та тимчасово окуповані українські регіони ВКС РФ скинули щонайменше 38 ФАБ та один невстановлений боєприпас.

Як повідомлялося, 13 травня група Conflict Intelligence Team (CIT) назвала малоймовірною версію Міноборони Росії, що 12 травня під'їзд багатоповерхівки у Бєлгороді був зруйнований фрагментом збитої української ракети «Точка-У». CIT вважає, що це сталося внаслідок позаштатного падіння російського боєприпасу - зенітної керованої ракети від комплексу ППО або ФАБ-500.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-