Армія Ізраїлю обстріляла Рафах

Армія Ізраїлю обстріляла Рафах

Укрінформ
У четвер, 9 травня, армія Ізраїлю обстріляла один з районів міста Рафах на півдні cектора Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

За даними Ізраїлю, внаслідок атаки загинув командир підрозділу терористичного угруповання.

Високопоставлений ізраїльський чиновник заявив увечері в четвер, що останній раунд непрямих переговорів у Каїрі про припинення бойових дій у Газі завершився, і Ізраїль продовжить свою операцію в Рафаху та інших частинах сектора Гази, як і планувалося.

Повідомляється, що внаслідок авіаудару по двох будинках у районі Сабра міста Рафах загинуло щонайменше 12 осіб, серед яких були жінки та діти.

За даними Reuters, серед загиблих - старший командир бойовиків "Бригад аль-Муджахедін" та його родина, а також сім'я ще одного лідера угруповання, медики, родичі та інші представники угруповання.

Ізраїль стверджує, що бойовики ХАМАСу ховаються в Рафаху, де населення збільшилося на сотні тисяч, за рахунок жителів Гази, які шукали порятунку від бомбардувань, що перетворили більшу частину анклаву на руїни.

У Сполучених Штатах сподіваються, що Ізраїль не почне повноцінну військову операцію в Рафаху, оскільки це не сприятиме меті Ізраїлю перемогти бойовиків ХАМАСу.

Читайте також: Ізраїль боротиметься наодинці проти ХАМАСу, якщо це буде потрібно - Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, який контролюється ХАМАСом, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Фото: Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-