Уряд ФРН з лютого 2022 року надав Україні допомоги на €32 мільярди

Уряд ФРН з лютого 2022 року надав Україні допомоги на €32 мільярди

Ексклюзив
Укрінформ
Німецький уряд від початку повномасштабної війни, розпочатої РФ 24 лютого 2022 року, надав Україні близько 32 мільярдів євро всебічної допомоги.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила міністерка економічного співробітництва та розвитку ФРН (BMZ) Свенья Шульце.

«Федеральний уряд зміг надати Україні близько 32 мільярдів євро з початку російського вторгнення у 2022 році – у вигляді цивільної підтримки, прямих виплат чи зброї», - поінформувала політикиня.

За її словами, близько 1,3 мільярда євро з них надано безпосередньо очолюваним нею міністерством. Кошти BMZ інвестуються зокрема у відбудову територіальних громад, економічний розвиток та забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб.

Також відомство підтримує компанії в підготовці кваліфікованих кадрів та зміцненні енергопостачання, яке є постійною ціллю російської армії. В аспекті першого Шульце готує ініціативу з підготовки кваліфікованих працівників «SkillsAlliance for Ukraine».

Дуже активну роль Німеччина відіграє також у допомозі в галузі охорони здоров’я.

«На війні надзвичайно важливу роль відіграють госпіталі, медична допомога та спеціалісти, але також психосоціальна підтримка травмованих війною осіб. Тому ми в цьому питанні дуже активні», - зазначила Шульце.

Вона повідомила, що німецька сторона оснащує мобільні клініки та медичні заклади, наприклад, діагностичним і лабораторним обладнанням, створює реабілітаційні центри тощо. Працюють 18 німецько-українських партнерств між клініками, завдяки яким українські лікарні та заклади охорони здоров’я отримують фінансову підтримку та користь від навчання, підготовки кадрів і передавання знань.

Читайте також: Штати ведуть переговори з G7 про допомогу Україні на $50 мільярдів за рахунок активів РФ - Bloomberg

Раніше міністр охорони здоров’я ФРН заявляв, що в рамках співробітництва з Україною Німеччина після початку повномасштабного російського вторгнення надала медичну підтримку понад трьом мільйонам українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-