У штаті Аризона скасували 160-річний закон про майже повну заборону на аборти

У штаті Аризона скасували 160-річний закон про майже повну заборону на аборти

Укрінформ
Губернатор американського штату Аризона від Демократичної партії Кеті Гоббс підписала законодавчий акт про скасування закону 160-річної давнини про майже повну заборону на аборти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Губернатор штату Аризона від Демократичної партії Кеті Гоббс відклала в минуле заборону більшості абортів, що діяла з часів громадянської війни, підписавши в четвер законопроєкт про її скасування", - йдеться у повідомленні.

Його ухвалили ще минулого місяця. Скасування закону 1864 року набуде чинності лише через 90 днів після закінчення законодавчої сесії, що зазвичай відбувається у червні або липні.

У квітні Верховний суд американського штату Аризона постановив дотримуватися закону 1864 року, який забороняв аборти на всіх термінах вагітності, окрім випадків, пов'язаних з порятунком життя.

Губернаторка засудила цей закон, який "ухвалили 27 чоловіків ще до того, як Аризона стала штатом, а жінки навіть не мали права голосу". За словами Гоббс, цей крок є лише початком боротьби за захист репродуктивного здоров'я в Аризоні.

Після скасування цього закону основним законом у штаті знову стане закон 2002 року, що забороняє аборти після 15 тижнів вагітності.

Читайте також: Франція першою у світі закріпила у Конституції право на аборт

У грудні 2023 року Верховний суд США заслухав вступні дебати у справі, в яких противники права на аборт стверджували, що штат повинен повернутися до майже повної заборони, а захисники просили суд підтвердити закон штату, ухвалений у 2022 році, що дозволяє аборти до 15 тижнів.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховному суді США знову розпочинаються дебати щодо абортів, зокрема про доступ до таблеток для аборту та державних обмежень для лікарів.

Фото: Ash Ponders for The Wall Street Journal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-