Звільнення заручників і припинення вогню: Блінкен вимагає від ХАМАСу прийняти пропозицію Ізраїлю

Звільнення заручників і припинення вогню: Блінкен вимагає від ХАМАСу прийняти пропозицію Ізраїлю

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що пропозиція ізраїльської сторони щодо припинення вогню та вирішення питання із заручниками є «дуже потужною», і керівництво ХАМАС повинно прийняти його.

Про це він сказав у середу під час візиту до Ізраїлю, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Зараз представлена дуже потужна пропозиція. ХАМАС повинен сказати «так» і повинен це зробити»,- зауважив глава американської дипломатії під час зустрічі з демонстрантами в Тель-Авіві, які вимагають негайного повернення своїх близьких додому з полону ХАМАС.

Він підкреслив, що всі зусилля зосереджені на тому, щоби досягти припинення бойових дій, а також повернути заручників.

«У цьому наша рішучість, і ми не заспокоїмося, ми не зупинимось, доки ви не возз’єднаєтеся зі своїми близькими»,- наголосив держсекретар США.

Читайте також: Трамп знову розкритикував Нетаньягу за війну з ХАМАСом

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок зустрівся в Ер-Ріяді з міністрами закордонних справ Саудівської Аравії, ОАЕ, Катару, Єгипту та Йорданії, а також з генеральним секретарем Організації визволення Палестини Хусейном Аль-Шейхом. У середу в Ізраїлі він провів переговори з президентом країни Іцхаком Герцогом. Сполучені Штати підтримують просування мирної угоди, висунутої Ізраїлем, щодо припинення вогню та звільнення заручників. Блінкен назвав цю пропозицію «надзвичайно щедрою» та висловив оптимізм щодо її ухвалення сторонами.

Фото: Anadolu Ajansı

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-