Бельгія виділяє €9 мільйонів для відновлення енергетичної інфраструктури в Україні

Бельгія виділяє €9 мільйонів для відновлення енергетичної інфраструктури в Україні

Укрінформ
Бельгія виділить Україні додаткову допомогу в обсязі 9 мільйонів євро для відновлення енергетичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російських атак.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті бельгійського мовника RTBF, який наводить вислів представниці Федерального уряду Бельгії з питань співробітництва й розвитку Каролайн Геннес.

«Енергетична інфраструктура України зруйнована, вона залишається дуже централізованою, що робить її вразливою. Саме тому ПРООН (Програма розвитку ООН – ред.) наголошує на необхідності розвитку сталих і децентралізованих джерел енергії», - зауважила міністр.

Як зазначається в інформації, 9 мільйонів євро Бельгія спрямує на підтримку проєктів у рамках Програми розвитку ООН, яка спеціалізується на питаннях економічного розвитку. Саме за цією Програмою після початку російського вторгнення в Україну надійшли перші електричні генератори, а пізніше – поставлялися запасні частини та обладнання для ремонту пошкодженої обстрілами енергетичної інфраструктури.

«Через ООН Бельгія сприятиме ремонту енергетичної інфраструктури навколо міста Харкова, яке зараз зазнає щоденних бомбардувань з боку російської армії. Разом із військовою підтримкою ця підтримка допоможе зміцнити стійкість України», — додала Геннес.

Читайте також: Кабмін виділив понад 7 мільярдів на відбудову енергосистеми - Шмигаль

Як повідомлялося, російські загарбники цілеспрямовано атакують енергетичні об’єкти та інші важливі системи життєзабезпечення України. Європейський Союз та його країни-члени продовжуватимуть надавати Україні надзвичайну допомогу, зокрема для енергозабезпечення найважливіших соціальних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-