На Херсонщині колишньому тюремнику оголосили підозру в депортації 150 в'язнів

На Херсонщині колишньому тюремнику оголосили підозру в депортації 150 в'язнів

Укрінформ
На Херсонщині колишньому пенітенціарію повідомили про підозру за примусове переміщення на ТОТ та депортацію до РФ понад 150 засуджених.

Про це повідомляє Херсонська облпрокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому представнику пенітенціарної служби заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні 2022 року 45-річний підозрюваний очолив створений на базі захопленої ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» окупаційний «Слідчий ізолятор № 1».

У жовтні того ж року чоловік отримав наказ про організацію примусового переміщення засуджених з Херсона спочатку до «Голопристанської виправної колонії (№7)», далі – до інших місць ув’язнення на ТОТ та депортацію в РФ.

Читайте також: Дії Росії щодо цивільних на ТОТ України можна прирівняти до злочинів проти людяності - ОБСЄ

Під безпосереднім контролем та за участі підозрюваного його підлеглими, а також працівниками установ виконання покарань РФ, на спеціальному транспорті було незаконно переміщено більше 150 громадян України на лівобережжя Херсонської області.

Як повідомлялось, до суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох жителів Херсона за фактом колабораціонізму. Йдеться про двох жінок та чоловіка, які влітку 2022 року обвинувачені працевлаштувалися у псевдоправоохоронний орган - «федеральну міграційну службу ГУ МВД Херсонської області».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-