РФ використовує мобілізацію на захоплених територіях для поширення впливу - британська розвідка

РФ використовує мобілізацію на захоплених територіях для поширення впливу - британська розвідка

Укрінформ
Російська влада планує мобілізацію на окупованій частині Запорізької області, що є частиною її кампанії з русифікації та змушенні населення прийняти нову владу.

Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Так, у відомстві нагадали, що так званий губернатором Запорізької області підписав розпорядження, в якому йдеться про те, що Росія готує необхідну інфраструктуру та заходи для проведення призову на військову службу в окупованих Росією районах Запорізької області.

Аналітики зазначають, що це буде перший призов на цій тимчасово окупованій Росією території з моменту її незаконної анексії у вересні 2022 року.

«Цілком ймовірно, що Росія розглядає цей захід як спосіб задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому персоналі для підтримки своїх військових зусиль. Вплив указу, ймовірно, буде обмеженим з огляду на те, що значна частина населення Запоріжжя виїхала», - вважають у відомстві.

Зазначається також, що у Мелітополі, найбільшому окупованому росіянами місті Запорізької області, залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них - етнічні росіяни, яким запропонували роботу в місті.

Читайте також: Розвідка Британії прогнозує зростання рівня втрат армії РФ після початку наступу на сході України

«Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління. Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях України», - резюмують у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, на підприємствах в так званій «ЛНР» скасовують нарахування зарплати тим, кого росіяни мобілізували на війну, бо життя таких військових нетривале.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-