Відновили роботу офіційні чат-боти, що допомагають у боротьбі з агресією РФ

Відновили роботу офіційні чат-боти, що допомагають у боротьбі з агресією РФ

Укрінформ
Відновили роботу офіційні українські боти, що допомають у боротьбі з російською агресією.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Йдеться про боти Головного управління розвідки Міністерства оборони і Служби безпеки України, а також про бот Мінцифри "єВорог".

Як наголосили у центрі, "ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати ваші дані. Щоби цьому завадити, використовуйте інструмент для перевірки чат-ботів".

Як повідомляв Укрінформ, засновник Телеграму Павло Дуров заявив, що компанія отримує запити від технологічного гіганта Apple щодо вимог заблокувати низку каналів для користувачів iPhone з українських SIM-карт.

28 квітня стало відомо, що Телеграм заблокував низку офіційних ботів, у тому числі й чат-бот української розвідки, всупереч правил та публічних заяв, які керівництво платформи публічно декларувало.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони запевнили: "Незважаючи на блокування нашого боту – ваші персональні дані в безпеці".

Читайте також: Блокування чат-ботів не повʼязане із критикою Телеграму українською владою - Юрчишин

Військові попередили, що росіяни створюють боти зі схожими назвами, і закликали не надсилати на них персональні дані.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова Ярослав Юрчишин запевнив, що блокування у Телеграмі низки чат-ботів не повʼязане із критикою платформи з боку української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-