На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°

На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°

Погода
Укрінформ
Погода в Україні на вихідних 11-12 травня буде мінливою, прохолодною, з невеликими дощами.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу небо над Україною практично всюди затягне хмарами, місцями пройдуть короткочасні невеликі дощі. У Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях очікується мінлива хмарність, без опадів.

На сході, півдні, а також на Закарпатті повітря вдень прогріється до +18…+20 °С, у центральних і західних регіонах — до +15…+17 °С. На півночі країни буде найпрохолодніше – до +13…+15 °С. Уночі середня температура повітря по всій Україні становитиме близько +7 °С.

Читайте також: В Україні збережеться суха і прохолодна погода

У неділю небо проясниться, синоптики прогнозують невеликі дощі лише на Закарпатті. Однак день також буде прохолодним. На сході та півночі термометри покажуть не більше +13…+16 °С (уночі – +4…+6 °С), у центрі та на заході – до +15…+17 °С (уночі – +3…+5 °С) С), на півдні та Закарпатті – +17…+19 °С (уночі – +8…+10 °С).

Новий тиждень розпочнеться зі змінної хмарності. У Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Харківській областях із імовірністю 50% пройдуть невеликі дощі. Температура повітря вдень становитиме +13…+16 °С, уночі – +3…+5 °С. І лише у Закарпатській області стовпчики термометрів піднімуться до комфортних +20…+22 °С.

Синоптики також попереджають, що 11-13 травня можливе підтоплення берегових низинних територій поблизу Дніпра у Вишгородському, Бориспільському та Броварському районах Київської області, а також Могилів-Подільському районі Вінницької області.

Крім того, в неділю на всій території України, за винятком Волинської, Закарпатської, Чернігівської, Житомирської, Кіровоградської та Сумської областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-