Збитки на ₴10 мільйонів: гендиректору Київавтодору оголосили підозру

Збитки на ₴10 мільйонів: гендиректору Київавтодору оголосили підозру

Фото, відео
Укрінформ
Генеральному директору комунальної корпорації «Київавтодор» і ще чотирьом особам повідомили про підозру у завданні 10 млн грн збитків на ремонтах доріг у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства та чотирьом його спільникам, у тому числі генеральному директору комунальної корпорації «Київавтодор» у заволодінні бюджетними коштами, в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, директор приватного підприємства разом із гендиректором КК і трьома співучасниками під час дії воєнного стану заволоділи коштами, виділеними з місцевого бюджету на проведення робіт з капітального та поточного ремонту доріг в Києві, провівши закупівлю будівельних матеріалів за значно завищеною вартістю.

Для цього підозрювані забезпечили приватному підприємству перемогу під час проведення Київавтодором, комунальними підприємствами “ШЕУ Печерського району” та “ШЕУ Подільського району” державних закупівель на проведення робіт з капітального і поточного ремонту доріг.

Після укладення договорів з вказаними комунальними підприємствами підозрювані, використовуючи підконтрольне підприємство, забезпечили виготовлення та поставку асфальтобетонних сумішей, які використовувались в процесі виконання будівельних робіт, за значно завищеною вартістю.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлена причетність вказаних осіб до заволодіння бюджетними коштами, шляхом проведення неякісного ремонту доріг.

Відповідно до висновків експертиз, розмір завданих збитків становить близько 10 млн грн.

Читайте також: Експосадовцю Сил логістики ЗСУ оголосили ще одну підозру

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Як повідомляв Укрінформ, директорці Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" правоохоронці повідомили про підозру у розтраті 868 тис. грн, виділених на реставрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-