Волонтери з Бельгії привезли в Україну 13 автівок для евакуації поранених

Волонтери з Бельгії привезли в Україну 13 автівок для евакуації поранених

Фото
Укрінформ
Лікар Ігор Вітенько, який народився на Тернопільщині та вже 25 років живе в Бельгії, організував благодійну місію з доправлення на фронт 13 автомобілів для евакуації поранених.

Перед відправленням на фронт автівки прибули на Тернопільщину, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це машини для евакуації з «нуля» до першої лінії. Кожен джип у нас обладнаний ношами, кардіомоніторами, дефібрилятором, аптечками. Є також чотири «швидкі», які ми направимо у Херсон, Одесу, Краматорськ і Харків. Допомогли у придбанні транспорту «Червоний Хрест» та рятувальники Бельгії, інші авто купили за донати», - розповів Вітенько.

Ігор Вітенько з 2014 року як волонтер допомагає українським військовим у госпіталях. Коли побачив велику потребу у транспорті, об’єднавши благодійників, почав привозити з Бельгії «швидкі».

Як повідомляв Укрінформ, відомому волонтеру з Херсона «дяді Гриші» (Григорію Янченку) передали президентську відзнаку «Золоте серце».

Він почав волонтерити у 2014 році - перша поїздка була на Чонгар із концертною програмою для українських бійців.

Читайте також: Німецькі благодійники передали Херсонщині три сучасні «швидкі» із медобладнанням

В окупованому Херсоні Григорій Янченко фактично на очах у загарбників пів року збирав допомогу для ЗСУ. Сьогодні «дядя Гриша» збирає гроші для захисників по всій Україні.

Фото: Юлія Томчишин, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-