У Калуші під час аукціону в пам’ять про загиблого воїна зібрали майже ₴100 тисяч для ЗСУ

У Калуші під час аукціону в пам’ять про загиблого воїна зібрали майже ₴100 тисяч для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Калуші Івано-Франківської області під час аукціону, який провели в пам’ять про загиблого бойового медика Мар’яна Русинкевича, зібрали майже 100 тис. грн на потреби підрозділу, де він служив.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Калуська міська рада.

«У Калуші відбувся благодійний аукціон пам'яті полеглого Героя Мар'яна Русинкевича. Ініціатива проведення заходу належить 10-річному синові Героя Матвію. Його підтримала мати Соломія Русинкевич і БФ «Волонтерський корпус Прикарпаття». На аукціон було виставлено 16 лотів, більшість із яких – картини авторства Матвія Русинкевича. Не зважаючи на юний вік, хлопчик володіє кількома техніками: малюнок олівцем, вугіллям, олійною фарбою, гравюра тощо. Окрім того, на аукціон виставили картини, вишиті бісером, розписані тубуси, колекцію шевронів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за виставлені на аукціоні лоти вдалося вторгувати 90 600 грн. Додатково організували збір грошей у скриньках і донати на картку.

Зібрані кошти передадуть на закупівлю двох тепловізійних прицілів для 102-ї бригади 79 батальйону територіальної оборони, де служив Мар'ян Русинкевич.

Читайте також: Благодійний аукціон на Прикарпатті зібрав гроші на 16 безпілотників для ЗСУ

Молодший сержант Мар’ян Русинкевич став на захист України у вересні 2022 року. У цивільному житті він мав власну справу з організації фотозон і декору для святкувань. Чоловік служив бойовим медиком стрілецького взводу військової частини. Воїн загинув 25 лютого при виконанні бойового завдання у Запорізькій області. У сім’ї Героя зростають двоє синів.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті у Тисмениці відбувся благодійний аукціон «Фронт і тил – єдині, а отже – незборимі», на якому для ЗСУ вдалося зібрати понад 200 тис. грн.

Фото: Калуська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-