Як Антикорупційна рада допомагає боротися з корупційними ризиками в Міноборони?

Як Антикорупційна рада допомагає боротися з корупційними ризиками в Міноборони?

Укрінформ
26 квітня, 14:30 - пресконференція на тему: «Як Антикорупційна рада допомагає боротися з корупційними ризиками в Міноборони?».

Організатори: Незалежна антикорупційна комісія (НАКО), Громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони України.

Учасники: Євген Грушовець - голова Громадської антикорупційної ради при Міноборони; Людмила Буймістер - депутат Верховної Ради України;  Віктор Прудковських - секретар Громадської антикорупційної ради при Міноборони; Тетяна Ніколаєнко - членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони; Віталій Масюк - член Громадської антикорупційної ради при Міноборони; Геннадій Кривошея - член Громадської антикорупційної ради при Міноборони; Анатолій Ягін - керівник операційного відділу НАКО; Дмитро Бігунець - директор з управління ризиками та комплаєнс ДП «Державний оператор тилу»; Дмитро Кліменков - заступник міністра оборони України; Юрій Джигир - заступник міністра оборони України; Сергій Степанян - т.в.о. директора департамента питань виявлення і запобігання корупції Міністерства оборони України.

Модераторка: Севгіль Мусаєва - головна редакторка видання “Українська правда”.

Чому це важливо? 

У 2023 році при Міноборони створили незалежну антикорупційну раду, яку обрало відкритим голосуванням українське суспільство. Упродовж року 15 людей: журналістів, волонтерів, представників громадських організацій могли впливати на закупівлі МОУ, давали рекомендації і допомагали притягнути до кримінальної відповідальності недобросовісних постачальників.

Тепер обрана українцями рада звітує про те, чи вдалося Міністерству оборони просунутися у боротьбі з корупцією. Також під час заходу учасники обговорять перспективи подальшої роботи ради, її формат та майбутній склад після переобрання.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com.

Акредитація триватиме до 18:00 25 квітня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання, контакти.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV.

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Наступний склад Громадської антикорупційної ради при Міноборони обиратимуть на два роки – Міноборони

Вибори до Громадської антикорупційної ради при Міноборони будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему «Як Антикорупційна рада допомагає боротися з корупційними ризиками в Міноборони?» повідомив т.в.о. директора департаменту з питань виявлення і запобігання корупції Міністерства оборони Сергій Степанян.

«Ми в міністерстві поміняємо строки обрання наступної ради – це буде 2 роки. Тобто якщо ця рада діяла рік, то наступна рада напевне буде діяти 2 роки, щоб вона могла показати кращий результат. Що стосується її перевиборів, то вони оголошені незабаром», - повідомив Степанян.

Він додав, що збільшення терміну роботи пов’язано з тим, що новим членам антикорупційної ради потрібен час для того, аби набути спроможності та вивчити ситуацію зсередини.

Степанян також повідомив, що вибори до Громадської антикорупційної ради цього разу відбуватимуться за допомогою ідентифікації через портал «Дія».

«Ми підписуємо з Дією меморандум, він повинен через тиждень бути підписаний, і після того, як ми технічну частину складемо, будуть оголошені вибори», - сказав Степанян.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня 2023 року міністр оборони Олексій Резніков підписав наказ «Про затвердження складу Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України». До неї увійшли 15 представників кількох громадських організацій. 14 квітня 2023 року відбулося установче засідання Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України. Під час установчого засідання члени Громадської антикорупційної ради обрали головою Євгена Грушовця, заступником — Анастасію Шубу, а секретарем - Віктора Прудковського.

Відео:

Video: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-