Удари по флоту РФ та боротьба з ворогом у морі

Удари по флоту РФ та боротьба з ворогом у морі

Укрінформ
25 квітня, 13:30 - брифінг на тему: «Удари по флоту РФ та боротьба з ворогом у морі».

Організатори: Медіацентр Україна – Укрінформ.

Спікер: Дмитро Плетенчук - начальник центру стратегічних комунікацій сил оборони Півдня (онлайн).

Теми для обговорення:

  •  Ворожі обстріли Одеси: жертви та наслідки.
  •  Ураження рятувального військового корабля окупантів «Комуна» у Севастополі.
  •  Новий командувач вмс РФ: що змінилося в стратегії окупантів на морі?

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на ютуб-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV, а також ютуб-каналі Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.youtube.com/@mediacenterukraine-ukrinfo5672/about, на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform: https://www.facebook.com/UkraineMediaCenter/

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. У разі демонстрації ролика в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram

Підсумкові матеріали:

На Південному напрямку немає ознак формування наступальних угруповань росіян - Плетенчук

На Південному напрямку ознак створення наступальних угруповань російських військ не спостерігається.

Про це під час брифінгу в Meдіацентрі Україна — Укрінформ повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Зокрема, за його словами, наразі військові не спостерігають ознак створення наступальних угруповань на Південному напрямку.

«Якщо брати Лівобережжя, для Росії це не є пріоритетом наступу. Основні події відбуваються на іншому театрі бойових дій», - додав Плетенчук.

Проте, зазначив він, ворог не полишав спроби завдати максимальних втрат на півдні.

«Це і Херсонщина, і Миколаївщина, чиї південні околиці періодично страждають від застосування дронів та обстрілів з Кінбурну, це й Одеса, яку атакують із застосуванням також і ракетної зброї. Ворог переслідує цілі знищення інфраструктури, не полишає спроб пошуку та знищення місць дислокації військових підрозділів», - сказав Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Росія під час атаки на Одесу завдала удару по місцю зберігання виведеної з ладу автомобільної техніки, при цьому вартість застосованих боєприпасів могла сягати 10 млн грн.

Росіяни збільшили кількість авіації через неможливість виходу кораблів у море – Плетенчук

Російські військові збільшили кількість авіації та розвіддронів в акваторії Чорного моря. У такий спосіб ворог намагається компенсувати неможливість виходу в море флоту.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ розповів начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає Укрінформ.

За словами Плетенчука, кораблів флоту РФ в Чорному та Азовському морях наразі не спостерігається. Також з акваторії Азово-Чорноморського регіону росіяни вивели й дві морські платформи-носії крилатих ракет.

«В акваторії Чорного моря присутня ворожа авіація, це різні типи літаків, починаючі від останніх моделей СУ, закінчуючи МІГами, АНами, навіть є застарілі БЕ-12. Так ворог намагається компенсувати неможливість виходу в море. Також відсутність кораблів вони компенсують мобільними пусковими установками», - сказав Плетенчук.

Для ведення розвідки, за його словами, російські війська також використовують дрони як мінімум п’яти моделей.

«Результати знищення дронів дуже високі. Результати роботи по ракетному озброєнню – гірші. Відчувається проблема нестачі комплексів ППО, наразі ця проблема обговорюється на найвищому рівні», - додав Плетенчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному та Азовському морях російські військові кораблі відсутні.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-