Глави МЗС Ради Європи підтримують Україну на шляху до створення Спецтрибуналу для РФ

Глави МЗС Ради Європи підтримують Україну на шляху до створення Спецтрибуналу для РФ

Декларація
Укрінформ
Міністри закордонних справ 46 країн-членів Ради Європи ухвалили декларацію під головуванням Ліхтенштейна, яка підтверджує підтримку України на шляху до справедливості та відновлення.

У ній ідеться, зокрема, про підтримку в майбутньому створення Спеціального трибуналу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Подальші рішення на підтримку України включають прогрес на шляху до можливого створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії та стосуються, зокрема, Консультативної групи з питань дітей України, а також Міжнародної коаліції за повернення українських дітей», - ідеться в документі.

Читайте також: Рада Європи готова зіграти свою роль у притягненні РФ до відповідальності - генсекретарка

Там також зазначено, що «допоки не буде досягнуто справедливого і тривалого миру відповідно до принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй та поваги до суверенітету і територіальної цілісності України, які становлять основу Мирної формули Президента Зеленського, протидія агресії Російської Федерації проти України залишатиметься нашим стратегічним пріоритетом».

Рада Європи сповнена рішучості продовжувати підтримувати Україну та її народ. Міністри підтвердили важливість Реєстру збитків, який є першим будівельним блоком у всеосяжному міжнародному механізмі компенсації.

Читайте також: У Раді Європи вирішили розпочати підготовку до створення спецтрибуналу з Україною

Міністри також ухвалили Рамкову конвенцію про штучний інтелект, перший міжнародний інструмент на цю тему, який буде відкритий для підписання у Вільнюсі під час литовського головування у вересні.

Як повідомляв Укрінформ, Угорщина заблокувала ухвалення загальної Декларації за підсумками 133-ого засідання Комітету міністрів на рівні міністрів у Страсбурзі.

Угорщина висловила незгоду щодо позиції про підтримку мирного плану України, яка мала бути внесена в текст документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-