Саме формат «Рамштайн» дав поштовх до створення восьми коаліцій - Умєров

Саме формат «Рамштайн» дав поштовх до створення восьми коаліцій - Умєров

Укрінформ
Два роки тому Україна отримала безпрецедентну підтримку у боротьбі за свободу зі сторони 54 країн, включаючи всі держави-члени НАТО та ЄС. Саме формат «Рамштайн» дав поштовх до створення восьми коаліцій.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці заявив міністр оборони Рустем Умєров.

«Сьогодні друга річниця створення Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Два роки тому наша боротьба за свободу отримала безпрецедентну підтримку зі сторони 54 країн, включаючи всі держави-члени НАТО та ЄС. Ця єдність та солідарність відбулася за активної участі міністра оборони США Ллойда Остіна і продемонструвала непохитну підтримку України на міжнародному рівні. Надалі саме формат «Рамштайн» дав поштовх до створення 8 коаліцій, які зосереджені на посиленні наших військових спроможностей у таких критичних сферах як повітряні сили, протиповітряна оборона, артилерія та морська безпека», - наголосив Умєров, додавши, що з початку російського вторгнення союзники виділили на оборонні зусилля України допомогу на мільярди доларів США.

Міністр оборони під час чергового онлайн-засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку та разом із Президентом Володимиром Зеленським закликав партнерів надати необхідне озброєння та вирішити питання логістики.

Читайте також: За час роботи «Рамштайну» Україна отримала $114 мільярдів допомоги

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю проходить у віртуальному форматі 21-те засідання Контактної групи з питань оборони України, участь у якому беруть близько 50 країн. Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні на 1 мільярд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-