Shell вийшла з енергетичного ринку Китаю

Shell вийшла з енергетичного ринку Китаю

Укрінформ
Компанія Shell вийшла з енергетичних ринків Китаю, щоб зосередитися на більш прибутковій діяльності, включаючи газовий і нафтовий бізнес.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Shell вирішила вийти із китайського енергетичного ринку, який включав виробництво електроенергії, торгівлю і маркетинг, йдеться у заяві компанії. Рішення набрало чинності з кінця 2023 року.

«Ми вибірково інвестуємо в енергетику, зосереджуючись на створенні цінності з нашого енергетичного портфеля, що вимагає ухвалення складних рішень», - заявили в Shell.

Згідно із інформацією на сайті компанії, Shell Energy China була однією із перших іноземних компаній, що повністю належала Shell, яка взяла участь у китайському ринку квот на викиди вуглецю, і яка була зареєстрована для торгівлі на ринку електроенергії Китаю.

Представник британської компанії зазначив, що зміни не стосуються бізнесу Shell із заряджання електромобілів, який є ключовим ринком для зростання компанії.

Читайте також: Китай запустив в експлуатацію першу в світі АЕС четвертого покоління

У рамках прагнення заощадити 3 мільярда доларів щорічних витрат, Shell останніми місяцями вийшла з європейського бізнесу та кількох офшорних вітроенергетичних і низьковуглецевих проєктів. Компанія також виставила на продаж американські сонячні активи та переглянула свій великий нафтопереробний і нафтохімічний комплекс у Сінгапурі.

Як повідомлялося, за інформацією ВВС, станом на липень минулого року британська нафтогазова компанія Shell понад рік торгувала російським газом після обіцянки вийти з енергетичного ринку РФ.

Фото: The Independent

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-