Зеленський: Росія не зможе окупувати Харків, якщо у нас будуть дві системи Patriot

Зеленський: Росія не зможе окупувати Харків, якщо у нас будуть дві системи Patriot

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем ППО Patriot.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу ABC News, знімальна команда якого супроводжувала главу Української держави під час візиту до одного з госпіталів у Харкові, передає Укрінформ.

«Ситуація дуже серйозна. Ми не можемо дозволити собі втратити Харків... Все, що нам потрібно, - це дві системи Patriot. Росія не зможе окупувати Харків, якщо вони у нас будуть», - наголосив Зеленський.

За його словами, за останні кілька днів через наступ російських сил на Харківщину сотні людей загинули або були поранені. Багато з них були військовими з цього регіону, тому для Президента було важливим бути там та підтримати їх, додав він.

Читайте також: США розглядають можливість передати Україні ще одну батарею Patriot - Bloomberg

На запитання журналіста, чи винна Америка у тому, що зараз відбувається у Харкові, Зеленський відповів: «Це винен весь світ. Вони дали можливість Путіну окупувати (українську територію – ред.). Але тепер світ може допомогти».

Глава держави наголосив, що «допомога нам потрібна зараз».

Журналіст телеканалу також зауважив, що чимало американців стурбовані тим, скільки грошей витрачається на Україну. І під час цьогорічних виборів президента США це буде одне з питань, на яке звернуть американські виборці. «Ці гроші не передаються Україні. Це гроші, витрачені на американських фабриках, створюючи американські робочі місця… І ми не просто боремося за нашу свободу. Якби не Україна, це була б інша країна», - наголосив Президент.

Читайте також: Війська РФ просунулися не більш як на 8 кілометрів на півночі Харківщини - ISW

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський увечері 15 травня заявив, що Силам оборони та безпеки вдалося частково стабілізувати ситуацію у прикордонних районах Харківської області.

16 травня Зеленський провів у Харкові засідання Ставки Верховного головнокомандувача та відвідав у госпіталі поранених захисників.

За даними Генштабу, Сили оборони України провели контратакувальні заходи в районі Вовчанська Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-