Зеленський: Вранці російський наступ на харківському напрямку вдалося зупинити

Зеленський: Вранці російський наступ на харківському напрямку вдалося зупинити

Укрінформ
Станом на ранок п’ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.  

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час пресконференції з Президентом Словаччини Зузаною Чапутовою, передає кореспондент Укрінформ.

«Росія розпочала хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони (загарбники - ред.) можуть ще підтягували сили у цьому напрямку, це факт. Але наше військове командування знало про це і розраховувало свої сили, щоб зустріти вогнем ворога. З того, що мені відомо на 7-8-му ранку, - йде жорстокий артилерійський бій у цьому напрямку. Ми їх зустріли - і зупинили - артилерійським вогнем», - сказав Президент.

Як повідомив Укрінформ, окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області, передусім б'ють по м. Вовчанську.

Читайте також: Росія формує війська для наступу на Харків, але захопити місто не зможе - ISW

За даними Міноборони, протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб, а з початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії.

Читайте також: ГУР - про скупчення військ РФ на північному напрямку: Вживаються необхідні кроки

Приблизно о 5-й ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Із Вовчанської громади Харківщини евакуюють людей через масований обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-