Влітку ЗСУ посилять винищувачами F-16 - міністерка оборони Нідерландів

Влітку ЗСУ посилять винищувачами F-16 - міністерка оборони Нідерландів

Відео
Укрінформ
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що вже влітку цього року українські військово-повітряні сили будуть посилені винищувачами F-16.

Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“Ми працюємо з нашими партнерами, особливо з Данією та Україною, над плануванням. І ми дотримуємося графіка. Ми плануємо першу поставку данських літаків цього літа, а нідерландських літаків – восени цього року. Поставка буде партіями, тобто поставлять не всі одразу літаки, а партіями. Все залежить також від підготовки. Пілоти все ще проходять навчання, техніки теж. Також це залежить від інфраструктури в Україні. І загалом від всієї логістики, яка необхідна для постачання запчастин та боєприпасів. Але планування, графік складено, і нам здається, що ми зможемо його дотримуватися. І це означає, що вже влітку цього року українські військово-повітряні сили будуть посилені винищувачами F-16”, - сказала вона Укрінформу.

За її словами, йдеться про складний процес. І все має відбуватися правильно, й інфраструктура є однією зі складових цього процесу. Все постачатиметься поетапно, спочатку меншими партіями й далі їх збільшуватимуть.

Читайте також: Нідерланди планують передати Україні 24 винищувачі F-16

“На мою думку, всі дійсно роблять усе можливе для того, щоб це сталося”, - підкреслила міністр.

Вона також зазначила, що звичайно, F-16 – це дуже ефективна система озброєння. І це дійсно посилить ВПС.

“F16 – це, звичайно, дуже потужна система озброєння, яка дійсно посилить ВПС. Але, ви знаєте, йдеться не лише про літаки, а й про їх використання для ведення боїв, про їх використання як частини інтегрованої протиповітряної оборони. Тож це значно залежатиме від людей, які ними керують. Але можу сказати точно, що протиповітряна оборона і військово-повітряні сили України будуть дуже сильно посилені завдяки використанню F-16. Але самі по собі літаки не змінять докорінно ситуацію. Для цього потрібно більше: боєприпаси, протиповітряна оборона (ППО), безпілотники. І ми дуже наполегливо працюємо над усіма цими аспектами з нашими партнерами та з Україною”, - сказала Оллонґрен.

Читайте також: Україна отримає від Данії всі винищувачі F-16 - посол

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен в інтерв’ю заявила, що Нідерланди збираються передати Україні загалом 24 винищувачі F-16. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-