Сили оборони відбили 89 атак і вразили ракетами ворожий пункт управління дронами

Сили оборони відбили 89 атак і вразили ракетами ворожий пункт управління дронами

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 89 ворожих атак на шести напрямках, найбільше – на Авдіївському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Загалом на фронті протягом доби, згідно з даними Генштабу, відбулися сто бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по пункту управління та семи районах зосередження особового складу російської армії.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили два ворожі об'єкти: пункт управління безпілотниками та район зосередження особового складу.

Росіяни протягом доби здійснили по позиціях українських захисників та населених пунктів загалом два ракетні й 41 авіаційний удар, а також 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок ворожих атак є загиблі й поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інші об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Армія РФ сповільнила атаки біля Авдіївки, але відновила наступ на Часів Яр - ISW

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати зі своєї території населені пункти й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації російська армія протягом доби била по районах Водолаги та Ямного Сумської області, Веселого, Харкова й Вовчанська Харківської області.

Більш як 30 населених пунктів на вказаних двох напрямках зазнали артилерійських і мінометних ударів РФ, зокрема Хрінівка Чернігівської області, Кореньок, Волфине, Велика Берізка і Юнаківка Сумської області.

На Куп’янському напрямку захисники України відбили 11 ворожих атак у районах Іванівки, Кислівки, Котлярівки, Берестового й Копанків Харківської області, а також Стельмахівки Луганської області.

Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російських військ, зокрема Синьківка, Степова Новоселівка і Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку українські оборонці відбили дев'ять атак, здійснених ворогом у районах Серебрянського лісництва, Греківки та Невського Луганської області і Тернів Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку постраждали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Макіївка та Невське Луганської області, Терни і Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 14 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Спірного та Нового Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації війська РФ ударили в районі Диліївки Донецької області.

Артилерійський і мінометний вогонь на Бахмутському напрямку російська армія спрямувала по більш як 10 населених пунктах, зокрема по Роздолівці, Калинівці, Часовому Яру та Андріївці Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 33 ворожі атаки в районах Калинового, Архангельського, Прогреса, Очеретиного, Сокола, Соловйового, Новопокровського, Семенівки, Уманського, Яснобродівки, Нетайлового і Первомайського Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних ними рубежів.

Авіаційного удару росіяни завдали також по району Желанного Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Архангельське, Новопокровське й Уманське Донецької області.

Читайте також: Росія у квітні втратила на сході понад 24 тисячі солдатів і 308 танків

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Російська армія за підтримки авіації 17 разів намагалася прорвати там оборону.

Авіаудару РФ зазнав район Костянтинівки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Новопавлівському напрямку протягом доби потерпали від артилерійського й мінометного вогню загарбників, зокрема Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка та Костянтинівка Донецької області.

На Оріхівському напрямку російська армія за підтримки авіації двічі атакувала позиції Сил оборони в районах Старомайорського Донецької області й Роботиного Запорізької області.

Авіаударів ворог завдав також по районах Старомайорського Донецької області й Лобкового Запорізької області.

Близько 15 населених пунктів на Оріхівському напрямку потрапили під артилерійські й мінометні удари РФ, зокрема Малинівка, Білогір’я, Роботине і Щербаки Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом доби росіяни здійснили п'ять атак на українські позиції в районі села Кринки Херсонської області, але всі – безуспішні.

Авіаударів війська РФ завдали по районах Ольгівки, Тягинки й Велетенського Херсонської області.

По близько 20 населених пунктах загарбники відкрили артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Миколаївці, Іванівці й Токарівці Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, Росія розпочала черговий наступ на місяць раніше, адже поспішає скористатися «вікном можливостей», доки вся допомога від союзників України не надійшла на фронт у повному обсязі.

Фото: Сили оборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-