Зеленський - про отримання ракет до Patriot: Західні партнери запевнили, що затримок не буде

Зеленський - про отримання ракет до Patriot: Західні партнери запевнили, що затримок не буде

Укрінформ
Після скликання засідання Ради Україна-НАТО західні партнери запевнили, що у процесі постачання ракет до систем «Patriot» затримок не буде.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо кількості ракет до «Патріотів», то у цьому питанні ми дійсно очікуємо позитив. Слава Богу, що після скликання засідання Ради Україна-НАТО ми отримали запевнення, що у процесі (постачання ракет до систем «Патріот» - ред.) затримок не буде», – розповів Зеленський.

Читайте також: Військова допомога США вже почала надходити - Зеленський

Стосовно постачання додаткових систем «Patriot», Президент відзначав, «що поки що немає конкретики, яку ми очікуємо від партнерів». «Є перші кроки», – додав він.

Також Зеленський зазначив, що оперативність постачання зброї від міжнародних партнерів, зокрема від Сполучених Штатів Америки, означає стабілізацію фронту в Україні.

«Сьогодні ми детально обговорили ситуацію на полі бою в Україні, наші можливості, а також можливості партнерів у підтримці наших воїнів», - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що наразі російська армія намагається використати на свою користь ситуацію, коли Україна очікує на постачання пакетів допомоги від міжнародних партнерів, передусім від Сполучених Штатів.

Читайте також: В ОП анонсували гарні новини щодо передачі Україні систем Patriot

«Саме тому оперативність постачання буквально означає стабілізацію фронту», - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що артилерія 155 калібру, далекобійна зброя та протиповітряна оборона, передусім системи Patriot - «те, що є у партнерів і те, що має зараз працювати в Україні для знищення російських терористичних амбіцій».

«Російська армія готується до подальших наступальних дій і разом ми повинні зірвати російський наступ. Усі необхідні для цього засоби є у партнерів», - додав він.

Як повідомлялося, з огляду на те, що Росія активізувала ракетні обстріли та атаки дронів проти мирного населення України та проти цивільної енергетичної інфраструктури, Президент України Володимир Зеленський ініціював надзвичайну зустріч Ради Україна НАТО, головною темою якої було прискорення поставок в Україну сучасних систем протиповітряного захисту від союзників по Альянсу. Засідання відбулося 19 квітня.

Фото: ФБ/Зеленський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-