На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

Укрінформ
На фронті 25 квітня загинула військовослужбовиця, колишня журналістка видань «Тиждень» і «Читомо» Алла Пушкарчук (позивний «Рута»).

Про це повідомив Інститут масової інформації з посиланням на військовослужбовця, колишнього головного редактора «Тижня» Дмитра Крапивенка.

В коментарі ІМІ він уточнив, що Алла загинула в Донецькій області під час обстрілу.

«Загинула Алла Пушкарчук («Рута»). Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці», – поінформував Дмитро Крапивенко.

За його словами, у 2018 році Пушкарчук узяли в команду «Тижня», де вона зросла від новинаря до культурної оглядачки.

Зазначається, що під час Революції Гідності вона долучилася до «Правого сектора», згодом в межах їхнього інформаційного відділу їздила на фронт – писати й фотографувати. Тоді й отримала позивний «Рута». 

У «Читомо» розповіли, що 2021 року Алла Пушкарчук пробувалася на посаду випускової редакторки. «З понад 140 резюме ми обрали саме її, вона найкраще впоралася з усіма завданнями. Алла працювала у нашій команді пів року як редакторка новин і координаторка проєкту  «Люди з порожніх стільців» (#EmptyChairPeople)», - відзначили у виданні.

Після початку повномасштабного вторгнення Алла разом із коханим пішла в ЗСУ. «Загинула внаслідок ракетного обстрілу на руках у коханого», - додали в «Читомо».

Як поінформували в ІМІ, Алла Пушкарчук стала 77-ю у списку медійників, котрі загинули унаслідок російської агресії проти України.

Фото: Алла Пушкарчук, Інстаграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-